Viha

Kaksi läheistäni vihaavat toisiaan, eivätkä huomaa, että minäkin kärsin heidän turhista riidoista.
Mitä Nuuskamuikkunen tekisi? Joisiko hän kupin kuumaa pahaan oloon? Siihen pahaan, joka johtuu muiden vihasta. Sellaisesta vihasta, joka ei ole tarkoitettu sinulle, mutta vaikuttaa elämääsi silti - liian vahvasti. Luo ympärillesi umpikujia, joita ei kuuluisi olla. 
Tahtoisin olla Nuuskamuikkunen ja lähteä kaukaille vuorille tällaisissa tilanteissa.

Viha on pahasta. Olen ottanut siitä eron useampaan otteeseen - en enää jaksa vihata ketään. Mieluummin suljen sellaiset ihmiset pois elämästä. Mutta mä en voi vaikuttaa läheisteni välisiin suhteisiin. Viha on liian voimakasta. Se heijastuu muihin ja satuttaa - varmaan enemmän kuin itse riitapukareita.

Jos ajattelit jotakuta vihaamaasi henkilöä tätä tekstiä lukiessasi, mieti, onko se henkilö kaiken vihaamiseen kuluvan energian arvoista? Onko mahdollista jättää tuo ikävä tunne pois ja keskittyä olennaiseen? Miksi vihata, kun voi nousta asian yläpuolelle - on niitä muitakin tunteita: anteeksi antaminen, pettymys. Hautaa sotakirves ja siirry eteenpäin, ettet heijasta virheitäsi muihin.

2 kommenttia:

 1. Miten sopivasti tuli tää postaus, kun juuri viikonloppuna päätin etten vihaa enää ketään yms. :'D mutta täyttä asiaa tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Oikea asenne oikeaan suuntaan:)
   Make love not war vai mites se meni

   Poista