kesäruokaa

Pasta kuuluu yhtiin mieliruokiini, joten olin aivan mielissäni kesäkurpitsasta tehtävästä pastasta! Yksinkertainen ohje löytyi karppikirjoista, joita aikoinani lueskelin. Kesäkurpitsapastan vieressä nököttää tekemääni kanatomaattikastiketta, mutta näin kesäisin kaveriksi sopii paistetut sienet tai vaikka paprikat.

Kesäkurpitsapasta:
Kesäkurpitsan (1 tai 2/syöjä)
Rypsiöljyä(tai oliiviöljyä, your choice)
Pippuria 1tl/kesäkurpitsa (ja suolaa)

Kuori keäkurpitsa ja vuole siitä sitten ohuita suikaleita johonkin astiaan. Älä käytä kurpitsan siemenosaa. Lisää öljy, pippuri ja suola suikaleiden päälle ja sekoita käsillä. Pippuria saa laittaa aika reippaasti, joten eipäs ujostella:)
Paista suikaleet pannulla muutaman minuutin ajan.  Suikaleet ovat kypsiä, kun ne muuttuvat veltoiksi.


Kanakastike:
Paseerattua tomaattia
2rkl tomaattipyrettä
2-3rkl Balsamico-viinietikkaa
2rkl soijakastiketta/ketjup-munisia
Sipuli(1 tai 2)
Broilerin filesuikaleita (voi korvata myös jauhelihalla)

Ruskista lihasuikaleet ja lisää pilkottu sipuli joukkoon. Lisää paseerattu tomaatti ja pyree. Sekoittele, lisää viinietikka ja soijakastike. Anna hautua kastikkeeksi. Lisää mausteita makusi mukaan. Itse suosin grillimaustetta ja chiliä.

 Kesäisiä herkutteluhetkiä 

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi missä mielenkiintoisia postauksia, liityin lukijaks :)

    käy tsekkaamassa : http://youareonlywhatineed.blogspot.fi/

    VastaaPoista