Yhden aistin varassa


Kuinka moni on huomannut, että elämme oikeastaan pelkkien silmiemme avulla? Jos vastaan tulee hieno maisema, sen ohi ei voi kävellä ennen kuvan nappaamista. Sen jälkeen, tuo hetki pitää julkistaa muulle maailmalle. Pelkäämmekö sen katoavan? Blogeissa elämämme näyttää erilaiselta, entä todellisuudessa. Olenka ainoa, jonka mielestä maailma silmien kautta tekee sokeaksi?

Musiikin kuuntelu, no siinähän käytetään korviakin. Mutta kuinka moni kulkee ilman kuulokkeita? Tuntuuko lenkki yhtäkkiä pidemmältä ilman musiikkia? Kuuntelisi pelkkiä ympäristön ääniä. Jaksaisitko kuunnella heinäsirkkoja vai suljetko äänet tuudittautumalla spotifyn tarjontaan?

Vastaleivottu pulla. Oi, täydellisestä pullasta pitää ottaa kuva ja laittaa instaan/blogiin/tms. Muisitko haistaa pullaa ensin? Sitä ihanaa tuoretta tuoksua. Etkä voi vangita sitä tikulle. Voit ehkä kirjoittaa sen sanoiksi, mutta ei kukaan tunne sitä samalla tavalla.

Miltä tuntuu kasvien lehdet, kun niiden päällä on vesipisaroita? Pehmeältä, kostealta, ehkä hiukan vahaiselta? Voiko sen tietää kuvaaja, joka tahtoi lehden päällä olevista pisaroista kuvan?

Mitä ajatuksia sinulle herää tästä? Onko sinulla kokemuksia samoista tuntemuksista?


2 kommenttia:

 1. Päädyin tänne sun blogiin demi.fin kautta ja ihan pakko hehkuttaa että ihastuin heti! Ehkä syy on jo siinä että edellä mainitun sivuston kautta löytää oikeasti niin harvoin itseään kiinnostavaa sisältöä vai siitä että satuin ihan vahingossa löytämään jotain kaunista ja koskettavaa. Niinpä liityin lukijaksesi Bloglovinin kautta :)

  Ja itse tähän tekstiin kommentoidakseni, olet sangen oikeassa! Hyvin monesti erehtyy itsekin siihen, että kaikki pitää taltioida ja pysäyttää kuvaksi tai ääneksi, vaikka eihän sellainen ole mahdollista. On asioita, jotka voi kokea täysillä vain kaikilla aisteilla ja sellaisen asian tallentaminen yhden aistin varalla (valokuva, äänitallenne tms) on suorastaan synti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos ihan älyttömän kauniista kommentista:) Harvoin sitä saa kuulla noin kivoja asioita.

   Mahtavaa, että ajattelet tästä aistijutusta samoin. Olihan tää postaus vähän köykäisesti kirjoitettu, mutta jos viesti meni perille, oon enemmän kuin tyytyväinen.

   Poista