KBH

Tuntematon on jännittävää. Kummallakaan ei ole mitään hajua tuleeko laukku perille tai selvitäänkö me kaksin koneeseen. Kello on yö, mutta me istutaan autossa kohti Helsingin lentokenttää.
Noustiin oikeaan koneeseen. Laukku tuli perille. Selvittiin Köpiksen keskustaan ja hotellille. Silloin tiesi selviävänsä. Pieni väsynyt seikkailija heräsi meissä molemmissa, kun istuttiin Nyhavnin kuumalla kahvilaterassilla ja valikoitiin kävelyreittejä. Skipattiin Pieni merenneito, mutta käveltiin sen ohi. Huomion kiinnitti paremmin uiva koira ja varjoisan paikan metsästys. Päivän jälkeen väsyneet jalat nauttivat hotellihuoneesta ja c moren kanavista.


Toisena päivänä olin onnellinen. Reissun yksi ihanimmista asioista oli palata ajassa taaksepäin Kööpenhaminan eläintarhaan, jossa olin viimeksi 9 vuotiaana. Muistelin pikku-Annia, joka jaksoi ihastella punapyllypaviaaneja samassa paikassa. Mikään ei ollut kymmenessä vuodessa muuttunut. Sama tyttö seisoi taas nuiden palleroiden häkillä monta hetkeä.

Jos jonkuin kirosanan keksin, niin se on museo - paikka, jonne mut saa lahjoimalla tai pakottamalla. On vain muutama asia historiassa, mitkä musta on edes jotenkin siedettäviä. Mietin joskus, tulenko koskaan sivistymään ja käymään museoissa muutenkin, kuin pakkopullalla. Köpiksen museoista löytyi vastaus useampana päivänä. Vaikka otinkin muutaman irvistyskuvan patsaiden kanssa, jaksoin katsella niitä sekuntia pidempään. Rakastin taulujen tuijottelua ja tutkiskelua, niiden taakse jääneitä tarinoita ja taidokkaita linjoja. En kertaakaan pakkopullaoloa. Näköjään sitä ollaan sivistyksen huipulla lukion jälkeen.

Millaiset asiat sulle on tärkeitä matkustaessa? Nähtävyydet, museot, eläintarhat?

2 kommenttia:

  1. voi toi simpanssi näyttää niin surulliselta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli aika surullisen oloinen yksin kyykkiessään muiden ollessa pesässä, mut se kuuluu niiden käytökseen:) Yks vahtii ja muut elelee. Me nähtiin niiden "vahdinvaihtokin" eli kyl tuo kaveri oli osa porukkaa

      Poista