Suunta on oikea

Mä keksin yhtäkkiä sen, miksi haluan kirjottaa blogia ja ylipäätään lueskella blogeja!

Koska
...ihan oikeasti, KAIKKI tähänmennessä kootut aineistotekstit äidinkielessä, ovat olleet luokkaa "ihmiset ovat maailman suurin virhe". Eikö kukaan suomalainen kirjoita enää mitään sellaista, mistä tulisi hyvä mieli? Onko

'hieno ja vakuuttava' teksti = masentava, saarnaava, raskas
positiivinen = ei herätä ajatuksia, kevytkenkäinen
 ?

Ei minusta ainakaan. Eikä se tee ihmisestä pehmoeläintä, jos sattuu lukemaan myös niitä hyvän mielen tekstejä. Argumentaation keinoja on useita, mutta voitaisiinko välillä vedota ilon ja hyvän tunteeseen ilman, että se kuulostaisi tekopyhältä mainokselta. Ihmiset tarvitsevat enemmän hyvää, kuin pahaa elämäänsä. Ja siksi minä kirjoitan/luen blogeja. En hehkuttaakseni omaa hyvää, vaan lukeakseni jotain vastapainoksi muille teksteille. Korostaakseni sitä hyvää, mitä elämässä on.


...noku hei, mä tykkään kuvata epäammattimaisella tasolla. Tänne ne kuvat on myös helpompi koota, kuin johonkin pikku kansioon tiedostojen syövereihin (ja halvempaa, kuin teetättää kuvista hiano kirja). Ja voi kyllä, olen oksabloggaaja = kuvaan massan mukaisesti kuvia lumisista oksista.

...mun salainen minihaaveeni graafisesta suunnittelijasta ei tuu koskaan toteutumaan (koska haluan lääkikseen suuremmalla palolla), joten pitäähän mun päästä ees jotenkin pelleilemään HTML-koodeilla.

...haluan kommentoida muiden blogeja ja ottaa kommentteja vastaan. En "kommentti kommentista" meiningillä, vaan koska haluan keskustelua. Jos kokee postauksen olleen hyvä, niin ei ole iso vaiva kirjoittaa pikkuruinen kommentti.


Tuossa tulivat ainakin ne tärkeimmät. Samalla tää tarkoittaa ihan minimaalisia muutoksia blogin sisällön suhteen. Jatkossa pyrin laittamaan mahdollisimman minimiin kaikki puheet Joonaksesta ja muista läheisistäni. Ei sillä, on heistä ihana kertoa, mutta tän blogin idea ei ole keskittyä mun läheisten elämään, vaan mun ajatuksiin ja kommelluksiin. Miten minä näen maailman ja tuon sen esille blogissani.

Entäs te siellä ruudun toisella puolella? Mitkä ovat teille tärkeimpiä syitä blogin pitämiseen/lukemiseen?

10 kommenttia:

 1. Mä luen blogeja koska saan niistä niin paljon ideoita! Nimenomaan ihan oikeasti tavisten blogeista, sellaisista joiden blogi ei vilise merkkituotteita tai kalliita juttuja. Tai siis, en mä inspiroidu mistään monen tonnin merkkilaukusta kun sellaiseen ei ole varaa :D

  Omaa blogia tykkään pitää koska oon niin huono kirjoittamaan päiväkirjaa! Haluaisin nimenomaan muistaa ne arkisemmat jutut, en niinkään niitä omia fiilinkejä :D Blogiin on kiva laittaa myös reissukuvia ja muistella niitä sitten itsekin myöhemmin! Tykkään myös tehdä kaikkia käsityöjuttuja ja elättelen toivoa että niistä ois muillekin iloa :) Oikeestaan pidän blogia sillä mielellä että kirjoitan sellaisia juttuja mistä itse haluaisin blogeissa lukea :D

  Ja tuosta kommentoinnista! Sen jälkeen kun perustin blogin (ja siis kunnon google-tilin) oon kommentoinut paljon enemmän. En kommentti-kommentista -periaatteella, vaan ihan sen takia että kynnys kommentoida omalla nimellä kivojen bloggaajien blogeihin pienentyy, kun ei enää oo anonyymi :D Ja jos postaus on kiva niin itse kokemuksesta tiedän miten paljon kommentit ilahduttaa, joten miksi en näkis sitä vaivaa? Mulle blogit ja kommentoiminen on nimenomaan kiva harrastus.

  En oikein tiedä onko tässä kommentissa mitään päätä tai häntää, mutta siis tuli vaan samanlaisia ajatuksia mieleen! Ja just toi, että kuvat on kiva laittaa blogiin! Reissukuvista pitää valita ne parhaimmat ja samantyyliset ja tavallaan muodostaa niistä kokonaisuus, paljon kivempi katsoa blogista kuin tuhansien huonolaatuisten ja samanlaisten seasta koneelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tuossa päätä ja häntää:)
   tuo päiväkirjan pito ei täälläkään onnistu, mut blogiin on superhelppo päivitellä mitä on tapahtunut:)

   Poista
 2. Tosi paljon samoja syitä itselläkin, omassa blogissa pääsee toteuttamaan omaa visuaalista tyyliä, julkaisemaan ne vähän turhemmatkin kuvat ja muut tuotokset sekä päivitellä omien projektien kulusta ja inspiraation lähteistä. Aivan ihana teksti ja upeita onkslumi -kuvia! :) sun blogis on mainio ja etenkin ulkoasu on tosi miellyttävä

  http://creativemind-milla.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) joo ja on ihana myös päästä näkemään muiden otoksia!

   Poista
 3. Wää tajusin vasta vähän aikaa sitten että sulla on uus blogi. :o
  Mutta olipa hirmusen hyvä postaus tämä! Paljon samoja ajatuksia entä itellä.
  :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se mitään:) kiva ky löysit tänne kuitenkin. Kiitos:)

   Poista
 4. Kiva teksti!! Ja tosi osuvasti kirjotettu. Oon huomannu noissa äikän teksteissä ihan saman jutun.. Aina ne hienoimmat tekstit on jotain itsemurha kertomuksia tai jotain negaatiivis painotteisia. Mulle blogit on inspiraation lähde ja oma blogi sitte taas sen inspiraation toteuttamistapa kaikessa sen sanan merkityksissä. On kiva huomata, että omat kuvat tai oma teksti näyttää hyvälle muuallakin kun kamerassa tai pään sisällä :-)

  Btw, oksien kuvaaminen on parasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes en oo ainoo joka on huomannut tämän äikän tekstien olemuksen:D
   kyllä, oksat on best! Ja sun blogi kans:)

   Poista
 5. Itselleni yksi syy on varmasti se, että voin monen vuoden päästä palata jonnekkin lukemaan mitä ajattelin silloin. Kyllähän tämä päiväkirjankin kanssa onnistuisi, mutta tuskin olen ainoa joka ei koskaan muista päikkiksiin mitään kirjoittaa.

  ps. noi sun kuvat on kyllä upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Joo et oo ainoa:) blogi kulkee tavallaan joka paikassa, toisin kuin kirja ja kynä.

   Poista